Acılı Karides&Kuşkonmaz

Acılı Karides&Kuşkonmaz

Acılı Karides&Kuşkonmaz bir çatalıyla seni Ege sahillerine götürecek, baharatlı aromasıyla hafızanda eşsiz bir yer edinecek…

MALZEMELER

  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 2 Diş Sarımsak
  • 500 gr Karides
  • 1 Demet Kuşkonmaz
  • 1 Adet Kırmızı Acı Biber
  • ¼ Su Bardağı Beyaz Şarap
  • Tuz
  • Karabiber

HAZIRLANIŞI

Acılı Karides&Kuşkonmaz hazırlamak için öncelikle tereyağını tavada eritip kızdırın. Sarımsağı ekleyip kokusu çıkıncaya kadar yaklaşık 30 saniye soteleyin. Karidesleri ekleyip 1-2 dakika karıştırarak soteleyin. Kuşkonmaz, kırmızı biber ve beyaz şarap ekleyip orta ateşte karidesler olana, fazla suyunu çekene kadar pişirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Meze olarak sunabileceğiniz gibi pirinç pilavı ya da makarna üzerinde de servis edebilirsiniz. 

Afiyetle…


Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menu Title
Loading...