Bal Kabaklı Kek

Balkabaklı Kek

Bal kabağının mevsimi geçmeden bu keki yapmalıyıız… Yoksa içimizi küçük bir pişmanlık kaplayabilir!

MALZEMELER

  • 3 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Çay Bardağı Süt
  • 2 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Şekerli Vanilin
  • 2 Çay Kaşığı Tarçın
  • 2 Çay Kaşığı Yenibahar
  • 300 gr Balkabağı

Sosu için;

  • 200 gr Bitter Çikolata
  • 1 Kahve Fincanı Krema

HAZIRLANIŞI

Şeker ve yumurtayı şeker iyice eriyene kadar çırpın. Eridikten sonra karışımın içine süt ve yağı ilave edip 3 dakika daha çırpın. Un kabartma tozu, vanilya, tarçın ve yenibaharı iyice homojen olacak şekilde ayrı bir kapta karıştırın. Un karışımını ve rendelenmiş kabakları yumurtalı karışıma ekleyin ve alttan üste hareketlerle mümkünse çırpma aleti kullanmadan karıştırın. Kullanacağınız kalıbı sıvıyağ ile iyice yağlayıp 180°C önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Çikolata sosu için krema ve çikolatayı mikrodalgada 15-30 saniye ısıtıp karıştırın. Soğuyan Bal Kabaklı Kek üzerine döküp servis edin.


Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menu Title
Loading...