Bezelye Yemeği

Bezelye Yemeği

Suyuna ekmek bandıra bandıra mı yemek istersin yoksa pilav üstü mü tercih edersin? Bezelye Yemeği’ni nasıl yersen ye ama bu lezzeti sofrandan eksik etme.

MALZEMELER

  • 500 gr Bezelye
  • 1 Adet Havuç
  • 1 Adet Patates
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Litre Su
  • Tuz
  • Karabiber

HAZIRLANIŞI

Bezelye yemeği yapmak için tencerede zeytinyağı ve yemeklik doğradığınız soğanı soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurun. Salça ekleyip kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Küp küp doğradığınız patates ve havuçları ekleyip 1-2 dakika karıştırarak kavurun. Bezelyeleri,tuz ve karabiberi ekleyip karıştırdıktan sonra suyu ekleyin. Kaynadıktan sonra altını kısıp 20-25 dakika pişirin.

Afiyetle…


Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menu Title
Loading...