Keşkek

Buğday Keşkeği

MALZEMELER

  • 2 Su Bardağı Aşurelik Buğday
  • 1 Adet Kuzu Gerdan
  • 1,2 Litre Su
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için;

  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızı Biber

HAZIRLANIŞI

Keşkeği hazırlamak için buğdayı akşamdan ayıklanıp yıkayın. Bol suda ıslatılın. Düdüklü tencereye buğday, kuzu gerdan ve 1,2 litre su ekleyin. Kaynamaya başlayınca düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Düdük ses çıkartmaya başlayınca altını kısıp 30 dakika pişirin. Ocağın altını kapatıp tencerenin soğumasını bekleyin. Tencerenin kapağını açıp gerdanı maşa ile çıkartın. Çatal yardımı ile iyice tiftin. Tiftilmiş eti, tuz ve karabiberi tencereye ekleyin. Kısık orta ateşte kaşıkla buğdayları ezerek sürekli karıştırın. Buğdaylar ezilip keşkek dilediğiniz kıvama geldiğinde tencereyi ocaktan alın. Sos tavasında tereyağını eritip kırmızı biberi ekleyin. 1-2 dakika kavurun. Tabağa aldığınız keşkeğin üzerine sos gezdirip servis edin.

Afiyetle…


Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menu Title
Loading...