Caponata

Caponata

MALZEMELER

  • 5-6 Adet Patlıcan
  • 1 Adet Kereviz Sapı
  • 4-5 Adet Organik Yeşil Biber
  • 4 Adet Domates Rendesi
  • 3-4 Diş Sarımsak
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • Taze Kekik
  • 3 Yemek Kaşığı Kapari
  • 2 Yemek Kaşığı Yeşil Zeytin
  • 2 Yemek Kaşığı Kırmızı Şarap Sirkesi
  • Kereviz Yaprağı ve Maydanoz
  • Defne Yaprağı
  • 2 Yemek Kaşığı Çam Fıstığı

HAZIRLANIŞI

Caponata çeşit çeşit sebzelerle yapılan baharatlı leziz bir sicilya yemeğidir. Caponata hazırlamak için öncelikle patlıcanları üzerine çatal ile delikler açıp 200°C fırında közleyip yemeklik kesiyoruz. Yemeğin püf noktası malzemeleri önceden pişirip soğuduktan sonra tekrar pişirmek, yani biber kereviz ve soğanı soteliyoruz. Domates sosu için sarımsak rende domates kekik ile domates sosunu hazırlıyoruz. Vok tavaya sırasıyla sotelediğimiz kereviz ve biberleri alıyoruz, domates sosunu ekleyip sonrasında patlıcanları koyup karıştırıyoruz. Kapari ve yeşil zeytini ekliyoruz. Kırmızı şarap sirkesi ekleyip kereviz ve maydonoz yapraklarını koyuyoruz. En son çam fıstığı koyup kısık ateşte karıştırarak 3 dakika daha pişiriyoruz. Servise hazır.


Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menu Title
Loading...