Çikolatalı Islak Kek “Brownie”

Brownie’ye hayır diyebilecek biri varsa ya şimdi konuşsun ya da sonsuza dek sussun!

MALZEMELER

  • 160 gr Bitter Çikolata
  • 125 gr (1 Kalıp) Tereyağı
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 3 Adet Yumurta
  • ¼ Su Bardağı Kakao
  • 1-2 Tutam Tuz
  • ¾ Su Bardağı Un

HAZIRLANIŞI

Tencerede bir miktar suyu kaynatın. İçine borcamı yerleştirin. Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritip. Borcamı ocaktan alın. Erimiş olan çikolata tereyağı karışımına şeker ekleyip iyice karıştırın. Birer birer yumurtaları ekleyerek karıştırmaya devam edin. Kakaoyu, tuzu ve son olarakta unu ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.  Yağlı pişirme kağıdı kapladığınız kek kalıbına kek karışımınızı dökün. Önceden ısıttığınız fırında 170°C’de sadece alttan ısıtmayı seçerek 30-40 dakika pişirin. Kokulara yenik düşmeyin biraz soğumasını bekleyin..

Afiyetle…

 


Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menu Title
Loading...