Çıtır Soğan Halkası

Soğan panenin çıtırtısına kayıtsız kalman imkansız.

MALZEMELER

  • 2-3 Adet İri Soğan
  • 1 Su Bardağı Un
  • ½ Su Bardağı Mısır Nişastası
  • 1 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Kekik
  • 1 Çay Kaşığı Kırmızı Biber

HAZIRLANIŞI

Soğanları halkalar halinde dilimleyip, ayırın. Bir kap içerisine unu ekleyin halkalar halinde ayırdığınız soğanları una bulayıp, unun fazlasını silkin.

Unun içerisine mısır nişastası, tuz, kekik ve kızmızı biberi ekleyin iyice karıştırın. Bir adet çırpılmış yumurtayı ekleyip karıştırın. Sütü ekleyin ve homojenleşinceye kadar karıştırmaya devam edin. Una buladığınız soğanları harca bulayıp harcın fazlasını süzdürdükten sonra tencerede kızdırdığımız yağda 2-3 dakika kızartın. Kağıt havluda yağın fazlasını süzdürdükten sonra servise hazır.

Afiyetle….


Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menu Title
Loading...