Dağ kekiği ile Mantarlı Tulum Eritme

Mantarlı Tulum Eritme

Dağ kekiği ile çeşnilendirilmiş tulum peyniri ve mantarın dostluğu güveçte ağır ağır pekişiyor, sana da bu mükemmel lezzeti mideye indirmek düşüyor.

MALZEMELER

  • 3 Yemek Kaşığı Dağ Kekiği
  • 100 gr Mantar
  • 100 gr Tulum Peyniri
  • 50 gr Tereyağı
  • Zeytinyağı
  • Tane Karabiber
  • Tost Ekmeği

HAZIRLANIŞI

Tost ekmeğin kenarlarını kesip küp küp doğrayın. Güveç içine yerleştirin. Üzerine zeytinyağı döküp tane karabiberle çeşnilendirin. Rendelenmiş tulum peyniri ilave edin. Peynirin üzerine az miktarda kekik serpiştirin. Peynirlerin üzerine mantarları koyun ve tekrar rendelenmiş tulum peyniri üzerine serpiştirin. Son olarak dağ kekiği ile peynirlerin üzerini kaplayın. 160 – 180 C derece fırında 10 ila 15 dakika pişirin.

 

Afiyet olsun.


Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menu Title
Loading...