Ekşi Krema Soslu Quesadilla

Quesadilla

Wok tavada sotelediğimiz tavukları sebzelerle süslüyoruz, son dokunuşu ekşi krema sosuyla yapıp tortilla ekmeğine sardıktan sonra hapur hupur yiyoruz… yeaaa

MALZEMELER

 

  • 200 ml. Krema
  • Yarım Limon Suyu
  • 400 gr Tavuk Baget
  • 3 Diş Sarımsak
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 100 gr Rendelenmiş Kaşar Peyniri
  • 2 Adet Kırmızı Biber
  • 2 Adet Sivri Biber
  • 100 gr Mantar
  • Taze Feslegen
  • 2 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber
  • 1 Tatlı Kaşığı Kekik
  • 1 Tatlı Kaşığı Mercanköşk
  • 1 Çay Kaşığı Deniz Tuzu
  • Tane Karabiber
  • Tortilla

 

HAZIRLANIŞI

Wok tavada tereyağı ile zeytinyağını kızdırın. Sarımsakları ince doğrayıp hafif kızarana kadar soteleyin. Bagetlerin yağlarını ayırın, jülyen kesip tavaya ekleyin. 10 dakika karıştırarak soteleyin. Biberleri jülyen kesin ve tavaya ilave edin. Biberler hafif yumuşayınca mantarları ilave edin. Baharatları ve taze fesleğeni ince doğrayıp ekleyin. Tavayı ocaktan alın. Bir kapta krema ve limonu iyice çırpın. Geniş bir tavaya tortillayı koyun yarısına gelecek şekilde kaşarları ekleyin. Kaşarların üzerine hazırladığımız iç harcı koyup üzerine ekşi krema ilave edip tekrar kaşar serpiştirin. Maşa yardımı ile üzerini kapatın. Tortilla sertleşince tavadan alabilirsiniz. Üçgen biçimde kesip servis edin.

 

Afiyet olsun.


Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menu Title
Loading...