Elmalı Patatesli Dana Antrikot

Elmalı Patatesli Dana Antrikot

Lokum gibi dana antrikot, üzerinde salçalı sos, yanında patates ve elma… Bu akşam yemek yerken yüzündeki gülümsemeye engel olamayacaksın!

MALZEMELER

  • 2 Dilim Dana Antrikot
  • 2 Adet Elma
  • 1 Adet Patates
  • 500 ml et suyu
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

HAZIRLANIŞI

Kalın bir tavaya zeytinyağını alın ve ısıtın. Isınan yağda etlerinizi mühürlemeye başlayın. Üzerine tuz ve karabiber ekleyip her yüzünü 1 dakika olacak şekilde etleri mühürleyin. Mühürlenen etleri bir fırın kabına alın. Elmaları ve patatesler iyice yıkayıp dilimleyin. Etleri mühürlediğiniz tavada elma ve patatesleri yaklaşık 2 dakika kızartın. Kızaran elma ve patatesi de fırın kabınıza alın. Hala sıcak olan tavaya salçayı ekleyip kavurun. Üzerine et suyunu dökün ve sos olana kadar karıştırın. Hazır olan sosa tuz karabiber ekleyip diğer malzemelerin üzerine dökün. Kabın üzerini kapatıp 180 derece fırında 1 saat pişirin. Servis esnasında Elmalı Patatesli Dana Antrikot üzerine taze soğa veya frenk soğanı ile süsleme yapabilirsiniz.


Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menu Title
Loading...