Enginarlı Pilav

Enginarlı Pilav

Enginarlı pilav… Saçlarımızı okşayan bahar esintisi gibisin. Bir kaşığınla bile bizi mesut edebilirsin!

MALZEMELER

  • 1 ½ Su Bardağı Pirinç
  • 3 Çanak Enginar
  • 1 Adet Havuç
  • ½ Su Bardağı Limon Suyu
  • 2 Su Bardağı Su
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber

HAZIRLANIŞI

Enginarlı pilav yapmak için önceden suda beklettiğiniz pirinçleri berrak su çıkana kadar yıkayın. Zeytinyağı ve tereyağını tencereye alıp kızdırın. Enginarı ve havuçları ekleyip 5 dakika soteleyin. Pirinçleri, tuz ve karabiberi ekleyin. Su ve Limon suyunu ekleyip karıştırdıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 

Afiyetle…


Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menu Title
Loading...