Eriştili Yeşil Mercimek

MALZEMELER

  • 1 Adet Soğan
  • 1 ½ Su Bardağı Yeşil Mercimek
  • ½ Su Bardağı Erişte
  • 2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 4­-5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Çay Kaşığı Kırmızı Biber
  • 8 Su Bardağı Su (su miktarını kendimize göre ayarlayabiliriz)

HAZIRLANIŞI

Yeşil mercimekleri 20 dk. boyunca haşlayıp kara suyunu süzüyoruz. Ayrı bir tencerede yemeklik doğradığımız soğanı zeytinyağı ile yumuşayıncaya kadar kavuruyor, Salça ekleyerek bir süre daha kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine su ilave edip, Kaynadıktan sonra yeşil mercimekleri, tuzu, karabiber ve kırmızı biberi de ekleyerek 10 dk. daha kaynatıyoruz. Son olarak erişteyi ekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Erişteler yumuşadığında yemeğimiz hazır. Afiyet Olsun…


Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menu Title
Loading...