Hollandez Sos ile Izgara Karides

Hollandez sos ile Izgara karides

Hafta sonu geldiğine göre kendimizi biraz şımartalım mı?

MALZEMELER

  • Jumbo Karides
  • 2 Adet Yumurta
  • 150 gr Tereyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Beyaz Şarap Sirkesi
  • Çeyrek Limon Suyu
  • Tane Çekilmiş Karabiber
  • Kaya Tuzu

HAZIRLANIŞI

Jumbo karidesleri yıkayıp süzün. Sosu benmari usulü yapacağımız için, bir tencere su ısıtın ve üzerine bir borcam koyun. Yumurta ve sirkeyi hızlıca çırpın. Burada ki püf nokta borcamın fazla ısınmamasına dikkat edin fazla ısınır ise tencerenin üzerinden borcamı alın. Yumurtaların pişmesini istemiyoruz. Önceden erittiğimiz tereyağını yavaşça ekleyerek çırpmaya devam edin. Son olarak limon ve baharatları ekleyip karıştırın. Zeytinyağını  Izgarada kızdırın. Karidesleri arkalı önlü 10 dakika pişirin. Kabuklarını hafifçe elinizde dışarıya doğru itip çıkartın. Sosu üzerine dökün.

Afiyet olsun.


Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menu Title
Loading...