İskender Kebap

İskender Kebap

Biz onu evde yapması imkansız bir lezzet sandık, “İskenderim güzeldir!” diyen herkese kandık. Şimdi sıra kendi marifetlerimizi göstermeye geldi, hazırsanız başlayalım!

MALZEMELER

  • 300 gr Dana Bonfile
  • 2 Adet Tırnak Pide
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Zeytinyağı

Sosu için;

  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
  • 1 Adet Domatesin Rendesi
  • ½ Çay Kaşığı Tuz

HAZIRLANIŞI

Bonfile ete tuz, karabiber, kekik ve zeytinyağı  ilave edip iyice her yerine yedirin. Streç filme sararak buzlukta 30 dakika dinlendirin. Eti ince dilimler halinde kesip yağsız tavada arkalı önlü iyice pişirin. Küp küp doğradığınız tırnak pidelere zeytinyağı serpiştirin ve 180°C fırında 5 dakika fırınlayın.

Sosu için;

Sos tenceresinde tereyağını kızdırın. Kırmızı pul biberi kavurun. Daha sonra salça ilave edip kokusu çıkıncaya kadar kavurmaya devam edin. Domates rendesi ve tuz ilave edin kısık ateşte diğer malzemeleriniz hazır olana kadar arada karıştırarak pişirin.

Servis tabağına kızarmış ekmekleri dizip üzerlerine sos gezdirin. Etlerinizi dizin ve sosun geri kalanını ilave edin. Dilerseniz yoğurt ile de süsleyebilirsiniz.

Afiyetle…

 


Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menu Title
Loading...