Kabak Mücver

Kabak bu sefer kamuflaj yeteneğini kullanıyor, köftemsi bir görünüme bürünerek “mücver” dediğimiz o en leziz halini alıyor

MALZEMELER

  • 2 Adet Kabak
  • 5 Adet Taze Soğan
  • ½ Demet Dereotu
  • 100 gr Beyaz Peynir
  • 3 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • Ayçiçek Yağı

HAZIRLANIŞI

Yıkayıp, kabuklarını kazıdığınız kabakları rendeleyin. Suyunu sıkıp derin bir kaba alın. Üzerine İnce ince dilimlediğiniz taze soğanları, dereotu, beyaz peynir, tuz, karabiber ve çırpılmış yumurtayı ekleyip karıştırın. Un ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Tavada yağı kızdırın. Kaşık yardımı ile karışımı alıp tavaya dökün. 2-3 dakika kızarttıktan sonra arka yüzünü çevirin. Kızartma işlemi bittikten sonra kağıt havlu yardımı ile fazla yağını süzün. Süzme yoğurt ile servis edin.

Afiyetle…


Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menu Title
Loading...