Kabak Sıyırma

Kabak Sıyırma

Kahvaltıda ipin ucunu kaçıranlara, “Şimdi ne yesem ağır gelecek!” diye yakınanlara bol ekşili aromasıyla hafif ve sağlıklı bir önerimiz var; Kabak Sıyırma.

MALZEMELER

  • 3 Adet Kabak
  • 2 Yemek Kaşığı Pirinç
  • 1 Adet Limon
  • Yarım Soğan
  • Dereotu
  • 2 Diş Sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

HAZIRLANIŞI

Kabakları soyacak yardımı ile uzun ince şeritler halinde çekirdeğine gelinceye kadar kesin. Soğanı rendeleyin zeytinyağında hafif kavurun. Renk değiştirmeye başladığında pirinç’i ilave edin. Pirinç kavrulunca yarım  çay bardağı sıcak suyu ilave edin. Pirinçler yumuşayınca kabakları ve limon suyunu ekleyin. Tuz karabiber ekleyin. En son dereotu ekleyip ocağın altını kapatın. Ilık ya da soğuk, üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edin.

 

Afiyetler olsun.


Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menu Title
Loading...