Karamelize Soğan ile Kremalı Mantarlı Lazanya

Aramızda “Kıymasız lazanya mı olur?” deyip burun kıvıranlar varsa, bir daha düşünsünler. Çünkü bu lezzet küçümsemeye gelmez!

MALZEMELER

  • 4 Adet Lazanya Yaprağı
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Kase Doğranmış Mantar
  • 1 Su Bardağı Krema
  • Çeyrek Su Bardağı Süt
  • 3 Yemek Kaşığı Soya Sosu
  • 1 Yemek Kaşığı Esmer Şeker
  • 100 gr. Rendelenmiş Kaşar

HAZIRLANIŞI

Bir tavada zeytinyağını kızdırın. Soğanları yarım ay dilimleyip tavaya atın. Biraz yumuşayınca esmer şekeri koyup karıştırın. Soya sosunu döküp iyice karıştırıp tavanın kapağını kapatın. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Mantarları içine ekleyip karıştırın. Kremayı ve sütü ekleyip ocağın altını açın. Krema çekilene kadar pişirin. Fırın tepsisine lazanya yaprağını yerleştirin. Üzerine hazırladığınız mantar ve soğanları ekleyip kaşar peyniri üzerine serpiştirin. 200°C fırında 15-20 dakika pişirin.

 

Afiyet olsun.


Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menu Title
Loading...