Karnıyarık

Karnıyarık

Şöyle fırından yeni çıkmış, leziz mi leziz karnıyarık, yanında da içini ferahlatacak taptaze yoğurt… İftarda iyi gider!

MALZEMELER

  • 3-4 Adet Patlıcan
  • 250 gr Dana Kıyma
  • 1 Adet Soğan
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Tatlı Kaşığı Salça
  • 2 Adet Sivri Biber
  • 1 Adet Domates
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • Maydanoz
  • Zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

Karnıyarık yapmak için patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. Tencereye pişirme aparatını ve 2 su bardağı su koyun. Patlıcanları 15-20 dakika buharda pişirin. Kızartmak isterseniz tavada çevirerek patlıcanların her tarafını kızartın. İç harcı için zeytinyağını tavada kızdırıp soğan ve sarımsağı ekleyin. Soğanlar yumuşamaya başlayınca salça ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Kıymayı ekleyip renkleri değişene kadar kavurmaya devam edin. Küp küp doğradığınız biber ve domatesleri, tuz ve karabiberi ekleyip biberler yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin. Kıyılmış maydonoz ekleyip karıştırdıktan sonra iç harcı ocaktan alın. Patlıcanları borcam ya da fırın kabına alıp ortalarını kesin ve kaşık yardımı ile içini açıp iç harç için boşluk oluşturun. İç harcı patlıcanların içine doldurun. Üzerlerine domates ya da biber koyun. 1 tatlı kaşığı salçayı 1 su bardağı su ile sulandırıp borcama dökün. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika pişirin.

Afiyetle…


Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menu Title
Loading...