Karnıyarık

Karnıyarık

Tüm haftanın bu karnıyarık tadında geçmesini dileriz…

MALZEMELER

  • 6 Adet Orta Boy Patlıcan
  • 200 gr Kıyma
  • 1 Adet Soğan
  • 2 Adet Domates
  • 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Tutam Maydanoz
  • 1 Diş Sarımsak
  • Tuz
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

Sosu için;

  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Çay Bardağı Su
  • Tuz, Karabiber

Üzeri için;

  • Domates, Biber

 

HAZIRLANIŞI

 

Patlıcanları çizgi şeklinde soyarak tuzlu suda bekletiyoruz. Suyunu havlu yardımıyla alıyoruz. Kızgın yağda çok hafif kızartıp tepsimize alabiliriz.  Bu arada kıymamızı yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsakla güzelce kavuruyoruz. Salçayı ince ince doğradığımız domatesleri, tuz ve karabiberi de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Altını kapattıktan sonra doğradığımız maydanozları da ilave edebilirsiniz. 
Kızardığımız patlıcanları nazik şekilde içlerini açıp kıymalı harcımızı koyabiliriz. Üzerini biber ve domatesle süslüyoruz. Küçük bir kabın içinde salçalı sonumuzu hazırlayıp patlıcanların arasına döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 30 dk pişiriyoruz.

Afiyet Olsun…


Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menu Title
Loading...