Kirazlı Ananaslı Limonata

Kirazlı Ananaslı Limonata

MALZEMELER

  • 1 Su Bardağı Limon Suyu
  • 800 ml Su
  • 8-10 Dilim Limon

Ananas Suyu için;

  • ½ Adet Ananas
  • 1 Su Bardağı Su
  • 2 Yemek Kaşığı Şeker

Şerbeti için;

  • 1 Su Bardağı Kiraz
  • 1 Su Bardağı Su
  • ½ Su Bardağı Şeker

HAZIRLANIŞI

Kirazlı ananaslı limonata hazırlamak için öncelikle sos tenceresine su ve şekeri alıp orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Çekirdeklerini çıkardığınız kirazları ekleyip karıştırarak 5-10 dakika kirazlar iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. İkiye bölüm kabuklarını soyduğunuz dilimlediğiniz ananasları, su ve şekeri ile mutfak robotundan geçirip püre haline getirip süzün. Sürahiye kirazlı şerbeti, ananas suyu, limon suyu, su, limon ve ananas dilimlerini ekleyip soğuyuncaya kadar buzdolabında dinlendirin.

Afiyetle… 


Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menu Title
Loading...