Kremalı Mantar Çorbası

Kremalı Mantar Çorbası

Fırınlanmış halin efsane olsa da çorbanın bizdeki yeri bambaşka! Temmuz, Ağustos gelmeden, güneş çipil çipil terletmeden bu tarif denenmeli.

MALZEMELER

  • 500 gr Mantar
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Su Bardağı Krema
  • 800 ml Su

HAZIRLANIŞI

Kremalı mantar çorbası hazırlamak için tencerede tereyağını kızdırın. Temizleyip dilimlediğiniz mantarları ekleyip fazla suyunu çekene kadar karıştırarak kavurun. İnce ince kıydığınız sarımsakları ekleyip 30 saniye kadar soteleyin. Un, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Yavaş yavaş suyu ekleyip karıştırmaya devam edin. Çorba kaynamaya yakın krema ekleyip iyice karıştırın. Orta ateşte kremalı mantar çorbası bir taşım daha kaynadıktan sonra servise hazır.

Afiyetle…


Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menu Title
Loading...