Kuzu Gerdan

Kuzu Gerdan

Bu akşam ne yiyeceğine karar verdiysen, bir daha düşün deriz… Güveçte pişmiş etin yerini hangi lezzet tutabilir ki? Ağzımız şimdiden sulanmaya başladı bile!

MALZEMELER

  • 500 gr Kuzu Gerdan
  • 1 Çay Bardağı Un
  • 100 gr Tereyağı
  • 1 Fincan Firik
  • Taze Baharatlar
  • Sarımsak
  • Sirke
  • Nişasta
  • Tuz
  • Karabiber

HAZIRLANIŞI

Un tuz ve karabiberi karıştırın. Gerdanları unlu karışıma bulayıp tereyağda taze baharatlar ve sarımsakla birlikte kızartın. Kızaran etleri kenara alıp sirke ve su ile firikleri kavurun. Nişastayı su ile açıp üzerine ekleyin. Güvecin altına firikli sosu onun üzerine etler koyup folyo ile sarın. 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin.


Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menu Title
Loading...