Macaroni Cheese

Macaroni Cheese

Makarnanın peynirle olan samimiyeti kankalık mertebesine yükselirse ne mi olur? Mac and Cheese, bu yazın en leziz ikilisi olmaya aday.

MALZEMELER

  • 1 Paket Makarna
  • 60 gr Tereyağı
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Su Bardağı Krema
  • 2 Su Bardağı Cheddar Peyniri
  • ½ Su Bardağı Parmesan Peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

HAZIRLANIŞI

Macaroni Cheese, Mac&Cheese, İngiltere çıkış noktalı Dünya’ya yayılmış leziz bir peynirli makarnadır. Macaroni Cheese hazırlaması da oldukça kolay. Öncelikle makarnayı paket talimatlarına göre pişirip süzün. Sos tenceresinde süt ve kremayı iyice karıştırıp kısık orta ateşte ara ara karıştırarak ısıtın. -Kaynamasın- Başka bir tava yada tencerede tereyağını eritip un ilave edin. Karıştırın. Yavaş yavaş süt ve krema karışımını ilave ederken karıştırmaya devam edin. Tuz, karabiber, rendelenmiş cheddar ve parmesan peyniri ekleyip peynirler eriyinceye kadar karıştırmaya devam edin. Haşlanmış makarna ilave edip peyniri sosla iyice karışana kadar harmanlayın. Makarnayı ocaktan alın. Aslında makarnamız servise hazır. Geleneksel bir  Macaroni Cheese yapmak isterseniz makarnayı porsiyonluk fırın kaplarına alıp üzerine toz kırmızı biber ve rendelenmiş parmesan peyniri serpiştirip önceden ısıttığınız 200°C fırında 10-15 dakika peynirler kızarana kadar pişirin. 

Afiyetle…


Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menu Title
Loading...