New York Cheesecake

New York Cheesecake

Ağızda dağılan kıtır bisküvi, enfes krema, meyve parçacıklarıyla bezeli akışkan sos… New York Cheesecake, her katıyla mutluluk saçıyor.

MALZEMELER

Tabanı için;

  • 120 gr Yulaflı Bisküvi
  • 60 gr Tereyağı

Kek Kreması için;

  • 400 gr Labne Peyniri
  • 200 gr Süzme Yoğurt
  • 150 ml Krema
  • ½ Su Bardağı Şeker
  • 2 Adet Yumurta
  • 2 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
  • Çeyrek Limonun Suyu

Sosu için;

  • 200 gr Böğürtlen
  • ½ Su Bardağı Şeker
  • 1 Yemek Kaşığı Su

HAZIRLANIŞI

Bisküvileri ezip ufalayın. Kısık ateşte erittiğiniz tereyağını ufaladığınız bisküvilerin üzerine ekleyip karıştırın. Kelepçeli kek kalıbına döküp kaşık yardımı ile kalıbın tabanını kaplayın. Soğumaya bırakın. Geniş bir kaba labne peynir, süzme yoğurt, krema ve şekeri ekleyip karıştırın. teker teker yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam edin.  Mısır nişastası ve limon suyunu ekleyip biraz daha karıştırın. Karışımı kek kalıbına dökün. (Kek kalıbının kıyılarına yapışmayı önlemek için yağlı pişirme kağıdı çekebilirsiniz.) Kek kalıbının tabanını alüminyum folyo ile sarın. Fırın tepsisine bir parmaktan daha az kaynar su ekleyerek. 150°C önceden ısıtılmış fırında 30 dakika daha sonra ayarı 180°C ‘ye getirerek 30 dakika daha pişirin. Fırını kapatıp New York Cheesecake ‘i fırında bir saat dinlendirin. 

Sosu için;

Sos tenceresine böğürtleni, şeker ve suyu ekleyin. Kaynayana kadar karıştırıp ocaktan alın. Soğumaya bırakın. 

 

6 saat kadar buzdolabında dinlendirdiğiniz New York Cheesecake ‘den bir dilim alıp üzerine hazırladığınız böğürtlenli sosu ekleyin.

Afiyetle…


Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menu Title
Loading...