Omlet

MALZEMELER

  • 3 Adet Yumurta
  • ½ Çay Bardağı Süt
  • 1 Su Bardağı Gölcük Tulumu
  • 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • ¼ Çay Kaşığı Tuz
  • ¼ Çay Kaşığı Karabiber

HAZIRLANIŞI

Yumurtaları geniş bir karıştırma kabına alın ve iyice karıştırın, Sütü, peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip pürüssüz bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Tavada zeytinyağını tavanın her yeri yağlanacak şekilde çevirin ve kızdırın. Çırpılmış yumurta karışımını tavaya eşitce yayın. Kısık ateşte, üst kısmının da kıvamını alması için üzerini kapak ile örtebilirsiniz. Havaya atıp çevirdiğiniz omletin diğer yüzü de piştiğinde omletiniz hazır!

Afiyetle…


Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menu Title
Loading...