Patatas Bravas

Patatas Bravas

Çalsın flamenkolar, çırpılsın eller, kasıp kavursun ortalığı “Acımasız Patatesler”.

MALZEMELER

  • 1 Kg Patates
  • 1,5 Litre Su
  • 1 Yemek Kaşığı Tuz
  • 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber
  • 1 Tatlı Kaşığı Kimyon
  • 2-3 Defne Yaprağı

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

Sosu için;

  • 2 Diş Sarımsak
  • 1-2 Tutam Tuz
  • 1 Su Bardağı Mayonez
  • 1 Çay Kaşığı Domates Salçası
  • 2 Yemek Kaşığı Limon Suyu
  • 1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber

HAZIRLANIŞI

Patatas Bravas “Acımasız Patatesler” hazırlamak için soyup yıkadığınız patatesleri 2,5 cm lik küpler halinde kesin. Soğuk suda bekletin. Tencereye su, tuz, toz biber, kimyon ve defne yapraklarını ekleyip kaynamasını sağlayın. İyice süzdüğünüz patatesleri ekleyip. Patatesler neredeyse oluncaya kadar haşlayın. Suyunu süzdüğünüz patatesleri soğumaya bırakın. Patatesleriniz soğurken havana sarımsak ve bir kaç tutam tuz ekleyip dövün. Havana mayonez, domates salçası, kırmızı toz biber ve limon suyu ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. İyice soğuyan patatesleri kızgın yağda çıtır çıtır olana, altın sarısı bir renk alana kadar kızartın. Fazla yağını aldıktan sonra patatesleri servis edeceğiniz tabağa alın. Üzerine baharat ve sosunu ekleyin. 

Afiyetle…


Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menu Title
Loading...