Patates Çorbası

Patates Çorbası

Patatesin salatasını, püresini, kızartmasını, dolmasını, köftesini, kroketini denedin de, çorbasını es mi geçtin yoksa? O zaman tarif defterindeki patateslilere bir yenisi daha ekleniyor… Hem de en afillisinden!

MALZEMELER

  • 3 Adet Patates
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 2 Diş Sarımsak
  • 2 Çorba Kaşığı Un
  • 2 Çorba Kaşığı Yoğurt
  • 1 Su Bardağı Su
  • Zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

Patates çorbası hazırlamak için zeytinyağını tencerede kızdırın. Küp küp doğradığınız soğanları ekleyip renkleri değişene kadar kavurun. İnce ince kıydığınız sarımsakları ekleyip 30-60 saniye kavurmaya devam edin. Kabuklarını soyup, yıkadığınız, küp küp doğradığınız patatesleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. 1,5 litre su ekleyip patatesler iyice yumuşayana kadar pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip pürüssüz bir kıvam alana kadar patatesleri el blenderı ile ezin. Ayrı bir kasede su, un ve yoğurdu iyice çırpın. Karışımın ılınmasını sağlamak için çorbadan bir kepçe ekleyip tekrar çırpın. Tencereye ekleyip karıştırın. Bir taşım daha kaynattıktan sonra patates çorbası servise hazır. 

Afiyetle…


Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menu Title
Loading...