Patatesli Kek

Patatesli Kek

Pratikliğiyle âdeta bir kurtarıcı haline gelen kekin lezzeti bu sefer de patates ile birleşiyor.

MALZEMELER

  • Yarım Su Bardağı Zeytinyağı
  • 5 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 2 Yumurta
  • 4 Tane Orta Boy Patates
  • 5 Yemek Kaşığı Tam Buğday Unu
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 2 Çay Kaşığı Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Üzeri için;

  • 1 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
  • Çörek Otu

HAZIRLANIŞI

Yumurtayı, yoğurdu, yağı bir kabın içinde karıştırın. Daha sonra patatesi küp küp doğrayıp kabın içine ilave edin(patatesler çiğ olacak).Unu,kabartma tozunu ve tuzu da kaba döküp karıştırın. En son işlemde de karabiber  ekleyip tekrar karıştırıp, orta boy borcama dökün. Bir kabın içinde bir kaşık yoğurt ve bir yumurta sarısını karıştırıp kek karışımın üzerine güzelce yayalım, çörek otu ile süsleyebilirsiniz. 180derecede 45-50dk pişirmeniz yeterli olacaktır.

Afiyet olsun…


Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menu Title
Loading...