Pizza Margherita

MALZEMELER

  • 500gr Un
  • 7gr Kuru Maya
  • 325 ml Ilık Su
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 2-3 Adet Domates
  • 2-3 Diş Sarımsak
  • Parmesan Peyniri
  • Mozzarella Peyniri
  • Fesleğen
  • Tuz
  • Zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

Hamuru için;

Unu bir kap içersine alın 1 çay kaşığı tuz ekleyip harmanlayın. 325 ml ılık su içesine kuru maya ilave edip kaşıkla bir miktar karıştırın, una ilave edip iyice karıştırın. Tezgahın üzerine un serpin, elinizi de una bulaştırarak hamuru yoğurun. Kıvam alan hamuru yuvarlayın ve bir kap içerisinde üzerini havlu ile ötrüp 2 saat bekletin.

Salça Sosu için;

Zeytin yağını kızdırın salçayı kokusu çıkıncaya kadar kavurun, domates rendesi, rendelenmiş sarımsak ve yarım kaşık tuz ekleyin 2-3 dakika karıştırdıktan sonra ocaktan alın.

Kabaran hamuru un serptiğiniz tezgaha alın ve yumruğunuz yardımıyla açarak hayalinizdeki pizzanın zeminini hazırlayın. Fırın tepsisine alın. Domates sosunu ekleyip iyice yayın. Biraz zeytin yağı serpin, Rendelenmiş parmesan peyniri, mozzarella peynirini ekleyin, Fesleğen yaprakları ile süsleyin.

Önceden ısıtılmış 200°C fırında 10 dakikada servise hazır.

Afiyetle…


Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menu Title
Loading...