Pratik Kolay Pizza (Tava ile)

O tavada kim bilir kaç yumurta kırdın, ne omletler, krepler yaptın! Şimdi sıra pizzada, tavada pizza tarifi mutfakta.com.tr’de

MALZEMELER

  • 1 Yumurta
  • 3 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 2 Yemek Kaşıyı Ayçiçek Yağı
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1/2 Kabartma Tozu
  • 100 gr kadar Kaşar, Dil veya Mozeralla Peyniri
  • 3 Dilim Salam
  • 1 Adet Kırmızı Biber
  • 1 Adet Yeşil Biber
  • 5 Adet Mantar
  • Yarım Paket Konserve Mısır
  • 2 Yemek Kaşığı Salça
  • Kekik
  • Tuz
  • Zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

Öncelikle üst malzemelerimizi hazırlıyoruz. Biberleri ve mantarları ince ince kestikten sonra farklı bir tavada kavuruyoruz. Pizzamızı tavada yapacağımız için üst malzemeleri önceden pişirmemiz gerekiyor. Bir süre sonra da 3-4 parçaya böldüğümüz salamları ve mısırımızı atarak kavurmaya devam ediyoruz. Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra, küçük bir tavada Domates sosumuzu hazırlamaya geçiyoruz. Kısık ateşte 2 yemek kaşığı salçamızın üzerine 2-3 yemek kaşığı su ekleyerek sıvı bir hale gelmesini sağlıyoruz. Üzerine biraz kekik atarak karıştırıp altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz.

Hamurumuza hazırlamaya başlayalım. 1 Yumurta, 3 Yemek Kaşığı Yoğurdumuzu ve 2 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağımızı büyük bir kapta karıştırmaya başlıyoruz sonrasında çeyrek çay kaşığı kadar tuz ilave ediyoruz, 1 su bardağı (250ml) unumuzu yavaş yavaş karıştırarak kabımıza ekliyoruz. Son olarak yarım paket kabartma tozunu da ekleyerek, malzemelerin tamamen karışması sağlanana kadar karıştırıyoruz. Hamurumuz hafif sıvımsı şekilde görünecek eğer size çok sıvı geldiyse biraz un ekleyebilirsiniz.

Hamurumuz tavamıza taşımadan önce tavamızı zeytinyağı ile tüm yüzeyi yağlı olacak şekilde yağılıyoruz. Spatula veya kaşık yardımı ile hamurumuzu tavamıza güzelce yayıyoruz. Sonrasında hazırladığımız Domates / Salça sosumuzu üzerine sürüyoruz. Sonrasında daha önce kavurduğumuz malzemeleri güzelde pizzamızın üzerinde dağıtıyoruz. Son olarak peynirimizi rendeleyerek üzerinde seriyoruz.

Hamurumuzun altını hızlı bir şekilde pişirmek için 2-3 dk kadar yüksek ateşde pişiriyoruz. Sonrasında tavamızın üstünü kapatarak 10 dk kısık ateşte malzemelerimizin ısınmasını ve kaşarımızın erimesini bekliyoruz. Pişirme işlemi spatula yardımı ile hamurun altını kontrol ederek kızarıklığına göre anlayabilirsiniz.

Afiyet olsun 🙂


Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menu Title
Loading...