Ricotta Peynirli Bruschetta

Ricotta Peynirli Bruschetta

Göz kamaştıran, parmak yalatan, bir çırpıda yenilip yutulan… İşte karşınızda; Ricotto Peynirli Bruschetta.

MALZEMELER

  • Baget Ekmek
  • 2 Yemek Kaşığı Ricotta Peyniri
  • 6-8 Minik Top Mozzarella
  • Taze Fesleğen
  • 2 Yemek Kaşığı Balzamik Sirke
  • 10 Adet Kurutulmuş Domates
  • Sarımsak
  • Çeri Domates
  • Taze Kekik

HAZIRLANIŞI

Ricotta Peynirli Bruschetta hazrılamak için öncelikle borcam içerisine cherry domates, taze kekik ve ince ince kıydığımız sarımsakları zeytinyağı ile hafif karıştırarak önceden 200°C ısıtılmış fırında domatesler iyice yumuşayana kadar 5-10 dakika pişiriyoruz. Ekmeklerin üzerine zeytinyağı gezdirip, sarımsak sürüp 200°C ısıtılmış fırında ekmekler kızarıncaya kadar yaklaşık 5 dakika fırınlıyoruz. Kurutulmuş domates ve balsamik sirkeyi karıştırıyoruz. Ricotta peyniri, mozarella, bir yemek kaşığı zeytinyağı, kaya tuzu ve tane karabiberi öğütüp hepsini karıştırıyoruz. Ekmekleri kızarmadan fırından alıyoruz. Domatesler ölünceye kadar pişmeli. Ekmeklerin üzerine zeytinyağı gezdirip, hazırladığımız kurutulmuş domatesleri ve peyniri sürüyoruz. Taze fesleğen yapraklarını ekleyip üzerine fırınladığımız domatesleri ekliyoruz. Son olarak zeytinyağı gezdirip afiyetle yiyoruz.


Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menu Title
Loading...