Sarımsaklı Kaşarlı Ekmek

Sarımsaklı Ekmek

Baget ekmeğini kaşar peyniri, sarımsak ve maydanoz ile süsledik, ortaya çerez gibi yenilen şahane bir atıştırmalık çıktı. Not: Tabi siz yine de çerez gibi yemeyin!

 MALZEMELERİ

  • Baget Ekmek
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 5-6 Diş Sarımsak
  • 100 gr Kaşar Peyniri
  • Maydanoz

HAZIRLANIŞI

Sarımsaklı kaşarlı ekmek yapmak için ilk olarak sos tenceresinde tereyağını eritin. Kabuklarını soyup rendelediğiniz sarımsakları, dilerseniz tuz ekleyin. 1-2 Dakika soteledikten sonra ocaktan alın. Baget ekmeklerin üzerlerini bıçakla sıyırıp parmağınızla bi kısım ekmek içini çıkartın. Ekmeklere fırça yada kaşık yardımıyla, arkalı önlü sarımsak ve tereyağılı sosu sürün. Rendelediğiniz kaşar peynirleri ile ekmeği doldurup geri kalan sosu da paylaştırın. Kıydığınız maydanozları üzerlerine serpiştirin. 180°C fırında 10 dakika pişirin.  Dilimleyip sıcak servis edin.

Afiyetle…

 


Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menu Title
Loading...