Sebze Graten

Bu akşamki menümüzde sağlık ve lezzet bir arada!

MALZEMELER

  • 1 Adet Patates
  • 1 Adet Kabak
  • 1 Adet Havuç
  • 1-2 Adet Kırmızı Dolmalık Biber
  • 1-2 Adet Yeşil Biber
  • 1 Su Bardağı Bezelye
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • 2 Su Bardağı Süt
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri

HAZIRLANIŞI

Patates ve havuçları soyup yıkadıktan sonra bezelye ile birlikte 10 Dakika Haşlayın. Haşladığınız havuç ve patatesi yarım ay şeklinde dilimleyin.

Kabakları  soyduktan sonra yarım ay şeklinde, Biberleri ise iri iri dilimleyin.

Beşamel Sos İçin;

Tereyağını sos tenceresinde eritin. Unu kokusu çıkıncaya, rengi değişinceye kadar kavurun, yavaş yavaş sütü ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberi ilave edin ve 3-4 dakika daha pişirin.

Sebzeleri fırın kabına alın ve üzerine hazırladığınız beşamel sosu gezdirin. Rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip önceden ısıtılmış 200°C  fırında 25-30 dakika pişirin.

Afiyetle…


Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menu Title
Loading...