Sütlü Ekmek

Sütlü Ekmek

Fırından çıktığı anda yemek isteyeceğin sütlü ekmek pazar gününe pufidiklik katmaya geliyor.

MALZEMELER

  • 2 Su Bardağı Süt
  • 1 Paket (10 gr) Kuru Maya
  • 2 Çay Kaşığı Şeker
  • 2 Çay Kaşığı Tuz
  • 4 Su Bardağı Un
  • 1 Yumurta Sarısı

HAZIRLANIŞI

Maya, un, tuz ve şeker bir kap içerisinde karıştırılır. Kontrollü şekilde süt eklenir. 10 dakika yoğurulur. Yoğurulan hamur 30 dakika dinlendirilir. Yağlanmış tepsiye şekil verilerek yerleştirilir ve 15 dakika tepsi mayası için beklenir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 200°C fırında 20 dakika pişirilir.


Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menu Title
Loading...