O, daha önce denediğin hiçbir salataya benzemiyor! Kırmızı etin, vinaigrette sosla yaşadığı lezzet serüveni seni derinden etkileyecek.
MALZEMELER
- 1 Dilim Dana Antrikot
- 1 Demet Roka
- ½ Su Bardağı Lor Peyniri
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Vinaigrette Sos için;
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Dal Taze Soğan
- 1 Diş Sarımsak
- 15-20 Adet Şeker Domates
- 2 Yemek Kaşığı Balzamik Sirke
- 1 Tatlı Kaşığı Bal
- Tuz
- Karabiber
- 5-6 Yaprak Reyhan
HAZIRLANIŞI
Vinaigrette Soslu Antrikot Salata hazırlamak için öncelikle etin iki yüzünü tuz ve karabiber ile çeşnilendirin. Zeytinyağını tavada kızdırın eti arkalı önlü iyice pişirin. Pişen eti tavadan alın. Aynı tavaya zeytinyağı, taze soğan ve kıyılmış sarımsak ekleyin bir dakika kadar soteleyin. Domates, sirke, bal, tuz ve karabiber ekleyin. Ara ara karıştırarak dometesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocağın altını kapatıp ince ince doğradığınız reyhanları ekleyip karıştırın. Servis tabağına elinizle ikiye böldüğünüz rokaları ekleyin. Üzerine dilimlediğiniz eti, hazırladığınız sosu ve son olarak lor peyniri ekleyin.
Afiyetle…