Yumurtalı Sarmaşık Kavurma

Ege otlarından sarmaşığı kavurduk, üzerine 4 yumurta kırdık. Sonra “neden bunu daha önce yapmamışım ki?” diye kendimize sorduk

MALZEMELER

  • 1 Demet Sarmaşık
  • 1 Adet Soğan
  • 4 Adet Yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

Zeytinyağını tavada kızdırın. Yemeklik doğradığınız soğanları renkleri değişinceye kadar kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz, elinizle böldüğünüz sarmaşıkları, tuz ve karabiber ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Üzerine yumurtaları tek tek kırın. Kısık ateşte kapağı kapalı yumurtalar dilediğiniz olgunluğa gelene kadar pişirin.

Afiyetle…


Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menu Title
Loading...