Zeytinyağlı Barbunya

Soğuyan havalar, hapşırıp tıksıran arkadaşlar seni korkutmasın!
Ye bir kâse barbunya, vücudun enerji dolsun

MALZEMELER

  • 1 Kg Taze Barbunya
  • 2-3 Adet Kuru Soğan
  • 1 Baş Sarımsak
  • 2 Adet Sivri Biber
  • 3 Adet Çarliston Biber
  • 4 Adet Domates
  • 1 Tatlı Kaşığı Salça
  • 2 Su Bardağı Su
  • 3 Yemek Kaşığı Zeytin Yağı
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Tutam Maydanoz

HAZIRLANIŞI

Ayıklayıp yıkadığınız barbunyaları kara suyunu bırakması için 10 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün ve soğuk sudan geçirin. Düdüklü tencerede yağı kızdırın. Yemeklik doğradığınız soğanları, ince ince dilimlediğiniz sarımsakları tencereye ekleyerek soğanların rengi değişene kadar soteleyin. Çekirdeklerini çıkartıp, ortadan ikiye böldüğünüz biberleri yarım ay şeklinde kesip tencereye ekleyip karıştırmaya devam edin. Kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesleri ve salçayı ilave edin. 5 dakika kadar daha soteleme işlemini sürdürdükten sonra barbunya ve suyu da ilave edip karıştırdıktan sonra düdüklü tencerenin ağzını kapatın. Tencere tıslamaya başladıktan sonra altını kısın ve kısık ateşte 20 dakika daha pişirip altını kapatın. Tencere soğuyup ağzını açtıktan sonra tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın. Yemeğiniz en az yarım saat dinlensin ki ağzınıza layık olsun…

Afiyetle…


Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menu Title
Loading...