Zeytinyağlı Çalı Fasulyesi… Mevsimi geçmeden yenilesi… “Yok mu daha?” denilesi… Sofraların prensesi!
MALZEMELER
- 1 Kg Çalı Fasülye
- 2-3 Adet Soğan
- 3-4 Adet Domates
- 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
- 1 Çay Kaşığı Şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
HAZIRLANIŞI
Zeytinyağlı çalı fasülye yapmak için öncelikle kılçıklarını ayıklayıp kestiğiniz fasülyeleri yıkayıp süzün. Tencerede zeytinyağı ve piyazlık doğradığınız soğanı kavurun. Çalı fasülyeleri ekleyip karıştırarak bir iki dakika daha kavurmaya devam edin. Rendelediğiniz domatesleri, şeker, tuz ve fasülyeler hizasında su ekleyin. Kaynadıktan sonra orta ateşte, kapağı kapalı olarak 25-30 dakika ya da suyunu çekene kadar pişirin.
Afiyetle…