Zeytinyağlı Terbiyeli Kereviz

Bilenler bilmeyenlere anlatsın; ayva, kerevize çok yakışıyor

MALZEMELER

  • 2 Adet Kereviz
  • 1 Adet Ayva
  • 1 Adet Havuç
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
  • 1 Limon Suyu
  • 1 Yumurta Sarısı
  • 1 Tatlı Kaşığı Un
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • Zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

Zeytinyağını tencerede kızdırın. Salça ekleyip kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip renkleri değişinceye kadar kavurmaya devam edin. Küp küp doğradığınız ayvaları ardından küp küp doğradığınız kerevizleri ekleyip karıştırın. 1,5 litre su ekleyin. Kısık ateşte, kapağı kapalı 25-30 dakika pişirin. Pişmiş olan yemeğinize diri kereviz yapraklarını ekleyin.

Terbiyesi için:

Limon suyu, yumurta sarısı ve unu bir kap içerisinde çırpın. Tencereye alıp karıştırın. Tuz, karabiber ilave edip karıştırdıktan sonra bir taşımlık daha kaynatın.

Afiyetle…


Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menu Title
Loading...