3 Burgerşörler

MALZEMELER

Köftesi için;

  • 500 gr Dana Kıyma
  • 1 Adet Yumurta
  • 50 gr Galeta Unu
  • 50 gr Hardal
  • 50 gr Barbekü Sos
  • 50 gr Ketçap
  • 10 gr Karabiber
  • 10 gr Tuz
  • 10 gr Kimyon
  • 5 gr Sarımsak Granül
  • 2 Çorba Kaşığı Balzemik Sirke

Süslemek için;

  • 3 Dilim Pastırma
  • 3 Dilim Hindi Füme
  • 3 Dilim Çedar Pryniri
  • 100 gr Mantar
  • 1 Orta Boy Soğan
  • 50 gr Tereyağı
  • 5-6 Yaprak Kıvırcık Marul
  • 1 Domates
  • Mayonez
  • Turşu
  • Kırmızı ve Beyaz Soğan
  • Hardal
  • Ketçap
  • Mayonez
  • 10 gr Şeker

HAZIRLANIŞI

Kıymayı geniş bir kaseye alın. Tüm malzemeleri ekleyip yaklaşık 10 dakika yoğurun. Hazır olan köfteleri arzu ettiğiniz gramajlarda porsyonlayıp köfte formu verin ve az yağlı tavada pişirin. Köftenizi ocaktan almaya yakın üzerlerine çedar peynirini koyup erimesini sağlayın. Köfteleri tavadan alıp aynı tavada pastırma ve füme eti maksimum 1 dakika olacak şekilde kızartın. Pastırma ve füme hindinin ardından tavaya tereyağ ekleyin. Isınan tereyağa şeker soğan ve mantarları ekleyip karamelize edin. Karamelize soğanlardan sonra ekmekleri ortadan ikiye kesip tavada iç ve dış yüzlerini ısıtın.

Marul ve domatesleri yıkayın, dilimleyin. Turşuları dilimleyin.

Klasik Burger

Taban ekmeğine hardal sürün. Erimiş çedar peyniri ile köfteyi, domates, turşu ve marul ekleyin. Ekmeğe ketçap sürüp kapatın.

Hindi Füme&Pastırmalı Burger

Taban ekmeğine hardal sürün, soğan, hindi füne, erimiş çedar peyniri ile köftesiyi, pastırma, barbekü sos, turşu, domates ve marul ekleyin. Ekmeğe mayonez sürüp kapatın.

Karamelize Soğan&Mantarlı Burger

Taban ekmeğine hardal ve katçap sürün. Karamelize soğan&mantarı,  erimiş çedar peyniri ile köfteyi ve daha fazla karamelize soğan&mantar ekleyin. Ekmeğe ketçap sürüp kapatın.

Category:

Date: