Parçalar halinde kırdığınız bisküvileri mutfak robotu ile un haline getirin. Oda sıcaklığında bekletip kısık ateşte erittiğiniz tereyağını bisküviler ile harmanlayıp kelepçeli kek kalıbının tabanına ve duvarlarına bastırarak yayın ve spatula yardımı ile düzeltin.
Kreması için; Suyunu süzdükten sonra labne peynir ve süzme yoğurdu derin bir karıştırma kabına alın. 1½ su bardağı toz şeker ilave ettikten sonra mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Tek tek yumurtaları eklerken karıştırma işlemini sürdürün. Krema karışımını kelepçeli kek kalıbında bulunan bisküvi katı üzerine dökün.Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri hafif koyulaşana kadar yaklaşık 60 dakika pişirin. Fırının ağzını açmadan kendi ısısında 30-45 dakika kadar dinlendirin.
Sosu için; Ayıklanmış taze ahududu, frambuaz, 1½ su bardağı toz şeker ve nişastayı küçük bir sos tenceresine alın. Kaynamaya başlayana kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Ilındıktan sonra soğumuş cheesecake’in üzerine döküp buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirdikten sonra servise hazır.
Afiyetle…