Arpa Şehriye Çorbası

MALZEMELER

  • 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 2 Yemek Kaşığı Salça
  • 1 Kaşık Un
  • 3 Adet Rendelenmiş Domates
  • 3 Kahve Fincanı Arpa Şehriye
  • 6-7 Bardak Sıcak Su
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber

HAZIRLANIŞI

1 kaşık unu yağda biraz kavurduktan sonra salçayı da alarak kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra sırasıyla rendelenmiş domatesleri, biraz fokurdadıktan sonra arpa şehriyeyi ve suyu tencereye ekliyoruz. İstediğimiz miktarda tuzu da ekledikten sonra şehriyeler makarna kıvamına gelene kadar çorbamızı pişiriyoruz. Üzerine kekik karabiber serpiştirerek servis edebilirsiniz.

Afiyet şeker olsun hastalara şifa olsun 🙂

Category:

Date: