Ayva Reçeli

MALZEMELER

  • 3 Adet Ayva
  • 1 Adet Limon
  • 3 Su Bardağı Şeker
  • 3 Su Bardağı Su
  • 4-5 Karanfil

HAZIRLANIŞI

Kabuklarını soyduğunuz ve küp küp doğradığınız ayvaları bir kabın içerisine alın üzerini örtücek kadar su ve yarım limon suyu ilave ederek 15 dakika bekletin. Ayvaları süzüp tencereye alın üzerine 3 su bardağı su, 2-3 dilim limon, süzgeç ya da demlik içerisinde ayva çekirdeği ve karanfil ilave edin orta ateşte 10 Dakika kaynatın. Daha sonra limon, ayva çekirdekleri ve karanfili tencereden alın ve şeker ilave edip iyice karıştırın. Orta ateşte reçeliniz hafif kıvam alana, ayvalar yumuşayana kadar kaynatmaya devam edin. Ocaktan aldıktan sonra sıcakken kavanozlara koyun ağzı açık dinlendirin.

Afiyetle…

Category:

Date: