Beşamel Sos Nasıl Yapılır? Beşamel Soslu Patates Graten Tarifi

MALZEMELER

  • 400 Ml Süt
  • Yarım Soğan
  • 2 Adet Defne Yaprağı
  • 3 Adet Karanfil
  • Karabiber
  • Tuz
  • 25 Gr. Tereyağı
  • 30 Gr. Un (2 tepeleme yemek kaşığı)
  • 3 Adet Patates

HAZIRLANIŞI

Sütü ısıtın; soğanı, karanfili, defne yaprağını ilave ederek kaynatın.Tuz ve karabiber ekleyin. Beklettikten sonra soğan ve defne yaprağını çıkarın. Ayrı bir sos tenceresinde tereyağını eritip un ile kavurun. Sütlü karışımı ilave edip çırpma teli ile karıştırın. Patatesleri ince ince doğrayın. Bir kat beşamel sos bir kat patates olacak şekilde kabı doldurun ve 200 derece dırında 45 dakika pişirin.Afiyet olsun.

Category:

Date: