Bulgur Çorbası

MALZEMELER

  • 1 Su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 Yemek kaşığı domates salçası
  • 1 Adet orta boy kuru soğan
  • 1 Büyük tavuk budu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım limon
  • 1 Tatlı kaşığı pul biber
  • 1 Yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 Su bardağı tavuk suyu
  • 2 Su bardağı su

HAZIRLANIŞI

Tavuğumuzu haşlıyoruz ne çok ufak ne de çok büyük olmak şartıyla didikliyoruz. Ayrı bir tencere yemeklik doğradığımız kuru soğanları sıvıyağında kavuruyoruz. Kavrulan soğanlara salçamızı ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz. Tencere tavuk suyunu ve normal suyu ilave ederek kaynamasını bekliyoruz. Kaynayan suya bulgurumuzu ilave ediyoruz. Didiklediğimiz tavukları, yarım limon suyunu, pul biber ve tuzunu ilave ederek kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.

Afiyet Olsun…

Category:

Date: