Caponata çeşit çeşit sebzelerle yapılan baharatlı leziz bir sicilya yemeğidir. Caponata hazırlamak için öncelikle patlıcanları üzerine çatal ile delikler açıp 200°C fırında közleyip yemeklik kesiyoruz. Yemeğin püf noktası malzemeleri önceden pişirip soğuduktan sonra tekrar pişirmek, yani biber kereviz ve soğanı soteliyoruz. Domates sosu için sarımsak rende domates kekik ile domates sosunu hazırlıyoruz. Vok tavaya sırasıyla sotelediğimiz kereviz ve biberleri alıyoruz, domates sosunu ekleyip sonrasında patlıcanları koyup karıştırıyoruz. Kapari ve yeşil zeytini ekliyoruz. Kırmızı şarap sirkesi ekleyip kereviz ve maydonoz yapraklarını koyuyoruz. En son çam fıstığı koyup kısık ateşte karıştırarak 3 dakika daha pişiriyoruz. Servise hazır.