Çikolatalı Lava Kek Nasıl Yapılır? İçi Akışkan Kek Tarifi

MALZEMELER

  • 270 Gr Şeker
  • 50 Gr Un
  • 3 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
  • 220 Gr Eritilmiş Tereyağı
  • 200 Gr Eritilmiş Bitter Çikolata
  • 4 Yumurta
  • 4 Yumurta Sarısı
  • Tereyağı (pişirme kabını yağlamak için)
  • Un

HAZIRLANIŞI

Şeker, nişasta ve unu karıştırın. Tereyağını eritin ve ekleyin. Bitter çikolatayı eritin ve karıştırın. Ayrı bir kasede yumurtaları çırpın.Çırptığınız yumurtalara çikolatalı karışımı ekleyin. Fırın kaplarınızı tereyağı ile yağlayın ve üzerine biraz un serpin. Karışımı dökün ve 220 derece fırında 12-15 dakika pişirin. Üzerine dondurma koyarak sıcakken tüketin. Afiyet olsun.

Category:

Date: