Fırında Biber Dolması

MALZEMELER

  • 1 Kg Dolmalık Biber
  • 1 Su Bardağı Pirinç
  • 1 Su Bardağı Bulgur
  • 3 Adet İri Soğan
  • 3 Adet İri Domates
  • ½ Demet Maydanoz
  • ½ Demet Dereotu
  • 1 Yemek Kaşığı Kuru Nane
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
  • 1 Su Bardağı Ilık Su

HAZIRLANIŞI

Biberlerin sap kısımlarını parmağınızla bastırarak yada bıçak yardımı ile çıkartıp çekirdeklerini temizleyin. Yıkayıp suyunu süzün. Derin bir kap içerisinde pirinç, bulgur, mutfak robotundan geçirdiğiniz soğan, domates, ince ince kıydığınız maydanoz, dereotu, baharat ve zeytinyağını ekleyin. İyice karıştırın. Biberlerin içini iç harcı ile doldurun. İsteğe göre domates ile ağızlarını kapatın. Fırın tepsisi yada borcama yatık bir şekilde dizin. Salçayı su ile eritip çırpın. Sosu biberlerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 175°C fırında 50-60 dakika pişirin. (Üzerlerinin yanmaması için ilk 20 dakika alüminyum folyo ile örtebilirsiniz.)

Afiyetle…

Category:

Date: