Fırında Patlıcan Kebabı

MALZEMELER

  • 1/2 kg Patlıcan
  • 2 Adet Kırmızı Biber
  • 4 Adet Sivri Biber
  • 2 Adet Domates
  • 300 gr. Yağsız Dana Eti
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Tutam Karabiber
  • Yarım Demet Maydanoz
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz

HAZIRLANIŞI

Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğradıktan sonra tuzlu suyun içerisine bırakıyoruz. Eti ve domatesleri küçük küpler halinde doğruyoruz. Eti,, yağsız tavada, kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz. Domatesleri de pişen ete ilave ederek beraber pişirmeye devam ediyoruz. Suya bıraktığımız patlıcanları sıkarak bir borcamın içerisine alıyoruz. Küçük küçük doğradığımız kırmızı ve yeşil biberleri patlıcanların üzerine yerleştiriyoruz. Zeytinyağını, patlıcan ve biber karışımının üzerine gezdirip hepsini karıştırarak 230°’ kızdırılmış fırında, 20 dakika kadar pişiriyoruz. Son olarak, patlıcan ve biberlerin üzerine daha önceden pişirdiğimiz et-domates karışımını dökerek karabiber ve tuz ekleyip hepsini iyice karıştırıyoruz ve 230° fırında 15-20 dakika pişiriyoruz. Yemeği fırından çıkaracağımıza yakın, maydanozu ince ince doğrayarak üzerini süslüyoruz.

Afiyet olsun 🙂

Category:

Date: