Fıstık Ezmesi Nasıl Yapılır? Evde Fıstık Ezmesi Tarifi

MALZEMELER

  • 300 Gr Çiğ Fıstık
  • 1 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
  • 2 Yemek Kaşığı Bal
  • 1 Tatlı Kaşığı Kaya Tuzu

HAZIRLANIŞI

Fıstıkları 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Sıcak iken bir havlu arasına alıp üzerine bastırarak kabuklarının soyulmasını sağlayın. Soyulan fıstıkları blendera alın, bu aşamada sizin fıstık ezmesini nasıl sevdiğiniz önemli. Eğer daha taneli yapıda olmasını istiyorsanız blenderdan daha az çekmelisiniz. Bal, sıvı yağ ve kaya tuzunu ilave edip tekrar blender yardımı ile karıştırın. Afiyet olsun.

Category:

Date: